Uit de Rijkscollectie
Vakgebied: 
Mediatype: 

In dit boek worden een aantal kunstobjecten beschreven, afkomstig uit de collectie van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. 

Dit boekje bevat anekdotische beschrijvingen van willekeurige objecten uit de collectie. De keuze is een selectie uit de rubriek ‘Kunstwerk van de Maand’, die onderzoeker/conservator Fransje Kuyvenhoven al enkele jaren schrijft op de website www.cultureelerfgoed.nl van de Rijksdienst van het Cultureel Erfgoed. 

Rijkscollectie

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed heeft een collectie van ongeveer 92.000 voorwerpen. De verzameling beeldende en toegepaste kunst bestaat uit schilderijen, tekeningen en grafiek, beeldhouwwerken, foto’s, video’s, installaties en performances, keramiek, meubelen, textiel, glaskunst, sieraden, ontwerptekeningen en affiches. De verwerving van de rijkscollectie is in de vorige eeuw begonnen en duurt tot op heden voort. Een groot deel van de kunstwerken is te zien in Nederlandse musea, ministeries en andere (rijks)gebouwen. Voor zover de kunstwerken niet zijn uitgeleend, zijn ze opgeslagen in de depots van de Rijksdienst in Rijswijk. 

Voor wie

Deze publicatie is bedoeld voor erfgoedprofessionals en iedereen die meer wil weten over de rijke en diverse kunstcollectie van het rijk. 

Colofon

Tekst: Fransje Kuyvenhoven
ISBN: 978 94 6262 015 5
© Waanders Uitgevers, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, 2014