Reuse, Redevelop & Design: How the Dutch Deal with Heritage

Deze publicatie schetst herbestemming als nieuwe toekomst voor vastgoed aan de hand van 20 inspirerende herbestemmingsprojecten.

Waar leegstand is, is ruimte voor nieuw gebruik zoals woningbouw, vrijetijdsvoorzieningen en zorginstellingen. Dat levert vaak verrassende combinaties op, zoals een school of een wijkcentrum in een fabriekscomplex, een winkel in een kerk of een recreatiegebied in een militaire linie.

Succes van herbestemming

Reuse, Redevelop and Design: How the Dutch Deal with Heritage toont 20 herbestemmingsprojecten in binnen- en buitenland. Het boek gaat in op het verhaal achter het succes van herbestemming en is gepaard met een tentoonstelling. Voorbeelden uit China, Duitsland, Italië, Rusland en de Verenigde Staten laten zien hoe de creatieve manier waarop Nederlandse architectenbureaus omgaan met erfgoed zich buiten Nederland verspreidt.

Het boek en de tentoonstelling zijn ontwikkeld als kennisproduct voor het buitenland in het kader van het Gedeeld Cultureel Erfgoed Programma, in samenwerking met SteenhuisMeurs en nai010uitgevers.

Dit boek is alleen in het Engels beschikbaar.

Voor wie

Dit boek is voor professionals op het gebied van erfgoed en herbestemming en andere geïnteresseerden die meer willen weten over de Nederlandse manier van herbestemmen.

Colofon

Auteurs: Paul Meurs en Marinke Steenhuis met bijdragen van: Jean-Paul Corten, Frank Strolenberg, Sander Gelinck en Lara Voerman.
ISBN 978-94-6208-358-5
© Rijksdienst voor het Cultureel erfgoed, nai010, 2017

Taal

Engels