Reinventing Souls of Heritage Buildings
Vakgebied: 
Mediatype: 

Publiek-private samenwerking is een strategie om historische binnensteden een nieuwe impuls te geven. De ervaring die hiermee in Nederland is opgedaan wordt gedeeld met partners in Indonesië.

In deze Engelstalige publicatie wordt verslag gedaan van een werkbezoek in september 2016 van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en Stadsherstel Amsterdam aan Jakarta. Stadsherstel is een vennootschap met een maatschappelijk doel: het redden van gebouwen die van historisch belang zijn. Al sinds 2012 wordt door de Rijksdienst en Stadsherstel met Indonesische partners gesproken over de rol die een publiek-private samenwerking (PPS) kan spelen bij de instandhouding van gebouwd erfgoed. Deze bijeenkomst is dan ook een vervolg op eerdere werkbezoeken in Jakarta en Amsterdam. Een eerdere bijeenkomst vond plaats in 2014. Hiervan wordt verslag gedaan in de Engelstalige publicatie Public Interest, Private Initiative.

Jakarta Kota Tua

Tijdens deze bijeenkomst werd in het bijzonder aandacht besteed aan de revitalisatie van Jakarta Kota Tua. Een speciaal daarvoor opgericht consortium Jakarta Old Town Revitalization Consortium (JOTRC) houdt zich hiermee bezig. Jakarta Kota Tua is het oude Batavia, gelegen in het hartje van Jakarta waar nog veel koloniaal erfgoed te vinden is. De wijk is inmiddels op de voorlopige lijst geplaatst om voorgedragen te worden als UNESCO werelderfgoed.

Voor wie

Deze brochure is voor erfgoedprofessionals in Nederland en Indonesië, die meer willen weten over publiek-private samenwerking als strategie bij de instandhouding van erfgoed. Deze publicatie is alleen in het Engels beschikbaar.

Colofon

Tekst: Angeline Basuki, Dré van Marrewijk, Emmy Schouten, Casper Wienia, Hasti Tarekat
© Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Stadsherstel Amsterdam, PT. Pembangunan Kota Tua Jakarta-Jakarta Old Town Revitalization Consortium (PT. PKTJ-JOTRC), Heritage Hands On, 2016

Taal

Engels