Kerkinterieurs in Nederland
Vakgebied: 
Mediatype: 

Dit boek belicht 100 uitzonderlijke Nederlandse kerkinterieurs. Van middeleeuwse protestantse kerken tot strakke betonnen wederopbouwkerken.

Kerken zijn de landmarks van het Nederlandse cultuurlandschap. Al meer dan duizend jaar torenen ze uit boven steden en dorpen. De aandacht gaat vaak uit naar de buitenkant, terwijl er juist van binnen zoveel te zien is. Van de middeleeuwse parel in Groningen tot de katholieke kathedraal in het zuiden, van neogotische pracht en praal tot strakke, betonnen wederopbouw. In alle perioden zijn de beste kunstenaars, interieurarchitecten, beeldhouwers, houtsnijders en schilders ingeschakeld om kerken van binnen te verfraaien.

Leegstand

Kerkinterieurs in Nederland belicht de 100 meest opmerkelijke kerkinterieurs, verspreid over het land en in alle gezindten. De kerkinterieurs worden door meer dan 50 specialisten beschreven en zijn vastgelegd door fotograaf Arjan Bronkhorst. Het onderwerp is actueler dan ooit tevoren. Veel Nederlandse kerken kampen met leegstand en daarmee komt de onvermijdelijke vraag bovendrijven: slopen of herbestemmen? Dit boek is een pleidooi om zorgvuldig met dit culturele erfgoed om te gaan.

Voor wie

Dit boek is voor erfgoedprofessionals, ontwerpers, beleidsmakers en iedereen die geïnteresseerd is in Nederlands religieus erfgoed.

Colofon

Auteurs: Marc de Beyer, Albert Reinstra, Pia Verhoeven (red.); fotografie Arjan Bronkhorst
ISBN: 978 94 625 8126 5
© WBOOKS, 2016

Taal

Nederlands