De e-Bibliotheek bundelt publicaties over cultureel erfgoed in Nederland en Nederlands cultureel erfgoed in het buitenland. Van de publicaties die u hier aantreft is de Rijksdienst de auteur, de opdrachtgever of betreft het een samenwerking met andere partijen.

Dit is een initiatief van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Jaarlijks produceert de Rijksdienst tientallen publicaties. Het gaat hierbij om brochures, boeken, websites en andere kennisproducten die informatie aanbieden op uiteenlopende vakgebieden. Publicaties uit de e-Bibliotheek zijn ook te vinden op onze corporate site en kennisportals Archeologie in Nederland  en Landschap in Nederland

Zoeken in de e-Bibliotheek

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed behelst vier vakgebieden: monumenten, archeologie, landschap en (kunst)collecties. In deze vier categorieën zijn ook de publicaties in de e-bibliotheek ingedeeld. Zoeken in de e-Bibliotheek kan op verschillende manieren. Op de homepage zijn de diverse reeksen te vinden zoals Een toekomst voor of de Rapportages Archeologische Monumentenzorg. U kunt ook gericht zoeken door uw eigen zoekterm in de zoekbalk in te voeren.