Bent u opzoek naar meer informatie over een bepaald erfgoedonderwerp? Dan kunt u hiervoor terecht in onze bibliotheekcatalogus. Wilt u de informatie liever feitelijk in handen hebben, dan kunt u een bezoek brengen aan onze bibliotheek. De Rijksdienst heeft een rijke collectie aan documentatie over monumenten, archeologie, collecties en landschap.

Archief, bibliotheek en collecties

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed beschikt over een uitgebreide collectie boeken, tijdschriften en bronnen over bouwkunst, bouwhistorie, heemkunde, monumentenzorg, landschap, (maritieme)archeologie, geologie, (kunst)collecties en restauratietechniek. Op een aantal van deze terreinen is de bibliotheek verreweg de grootste van ons land. De bibliotheek is openbaar toegankelijk.

De gehele collectie is ontsloten via een online catalogus. Daarin zijn op dit moment bijna 125.000 boektitels terug te vinden. De beeldbank biedt toegang tot de fotocollectie van de Rijksdienst. U kunt voorafgaand aan een bezoek de online catalogus raadplegen; maar dit kan ook in de bibliotheek zelf. Onze medewerkers helpen u graag bij uw zoektocht.

Adressen en openingstijden

De bibliotheek heeft 2 vestigingen met ieder een eigen specialisatie:

Vestiging Amersfoort (hoofdbibliotheek): archeologie in Nederland en andere delen van de wereld, monumentenzorg en bouwkunst
Open ma t/m vr 9-17 uur
033 - 421 7 444
bibliotheek@cultureelerfgoed.nl

Vestiging Rijswijk: kunstcollecties (roerend erfgoed)
Open alleen op afspraak
033 - 421 7 144
bibliotheek-rijswijk@cultureelerfgoed.nl